Kost i Børnehuset Arresø

Overordnet er al kost som serveres i Børnehuset Arresø økologisk, da vi er af den holdning at små børn fortjener den bedste mad, uden tilsætningsstoffer, så vidt det er muligt.
Vi til stræber:
At give børnene en sund og alsidig, nærende og alderssvarende kost· At personalet signalerer, at det er lækker mad, der serveres· At maden ser indbydende ud· At gøre måltiderne rolige og hyggelige· At maden (så vidt muligt) er hjemmelavet · At maden planlægges efter årstiden Vores indkøb til vuggestuerne og børnehaven foretages i Hørkram og ellers forefaldende med det vi lige står og mangler.
I begge afdelingerne er kosten en del af forældrebetalingen i vuggestuen.
I afd. Skovfogedlodden er der kostordning for børnehavebørn, hvilket betyder at de får den samme kost som vuggestuebørnene. Betaling for kostordning sker udover taksten, når barnet  fylder tre år.
I afd. Ahornvej har forældrene fravalgt kostordning, hvilket betyder at børnene her selv medbringer madpakke og eftermiddagsfrugtpose

Morgenmad

Morgenmad serveres for de børn der har brug for det i tidsrummet frem til 7:30, også de børn som ikke er på kostordning. Vi serverer:
Havregrød/havregryn, cornflakes, ymer og mælk.

Kostordning
Formiddag:
Vand og et stykke rugbrød
Frokost:
Vi serverer varm mad - rugbrød – grød – råkost og salater
Eftermiddag:
Frugt, hjemmebagt brød, mælk/ vand

Børnehavebørn afd. Ahornvej
Børnehavebørnene har madpakke og en frugtpose med. Maden spises på stuerne i mellem kl. 11.00 og 12.00. Frugtposen kan indholde en lille bolle eller en klapsammenmad og frugt der er "spiseklar". Vi spiser frugt ved 14-tiden.

I øvrigt bemærkes:

Saft gives kun ved festlige lejligheder, samt på grøddage  Allergi børn skal medbringe en lægeattest, hvis enkelte madvarer skal udelades – eller hvis der skal serveres specialkost. Slik og kager skal begrænses Ernæringsmæssigt har børn ikke brug for slik og kager. Vores holdning er derfor, at børn kun skal have slik til særlige lejligheder og i meget begrænsede mængder. Forældrebestyrelsen har besluttet, at børn til deres fødselsdag må dele ét stykke slik eller kage ud.

Senest opdateret 10. juni 2014

Åbningstider- kontakter

Børnehuset Arresø

Konstitueret leder
Jane Hellborn
jahe@halsnaes.dk

Afd: Ahornvej
Ahornvej 1
3300 Frederiksværk
Telefon 47 72 13 64

Daglig pædagogisk leder
Mette Julie Hørning
mejuh@halsnaes.dk

Afd: Skovfogedlodden
Skovfogedlodden 10
3300 Frederiksværk
Tlf: 47 72 40 25

Daglig pædagogisk leder
Susanne Bülow Andreassen
sban@halsnaes.dk

Bestyrelsesformand
Tajanna Jensen
foraeldrebestyrelsen@outlook.dk

Web ansvarlig
Pia Marie Pedersen Email
pmbp@halsnaes.dk

Åbningstider:
Ahornvej og Skovfogedlodden
man.-fre: 06.00-17.30    fre:06.00-17.00

Lukkedage
3 dage op til påske
Fredag efter Kr. Himmelfartsdag
Grundlovsdag
Mellem jul og nytår